Suolaiset tuulihatut tuorejuustotäytteellä

tiistai 6. joulukuuta 2016
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Tänään teemana olivat tuulihatut. Tuulihattuihin voi tehdä loputtomasti erilaisia täytteitä, suosittuja ovat esim. lohi- ja savuporotäytteet. Tänään tein tuulihattuja suolaisella ruohosipulituorejuustotäytteellä.


TUULIHATUT (n. 25 keskikokoista tuulihattua)

Taikina

  • 100 g voita tai leivontamargariinia
  • 2 dl vettä
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 200 g Valio Viola ruohosipulituorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria

Mittaa margariini ja vesi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoittele kunnes margariini on sulanut.

Ota kattila liedeltä ja lisää seokseen jauhot. Sekoita puuhaarukalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina. Siirrä taikina kulhoon ja anna taikinan jäähtyä noin 10 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Lisää munat yksitellen taikinaan. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää viimeisen munan kanssa leivinjauhe. Vatkaa seosta lopuksi vielä viiden minuutin ajan.

Pursota taikinasta pursotinpussin ja tyllan avulla nokareita/kuvioita uunipellille leivinpaperin päälle. Tuulihatut kohoavat kaksinkertaisiksi.

Paista tuulihattuja uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana – tuulihatut lässähtävät helposti.

Anna tuulihattujen jäähtyä. Napsauta tuulihattujen kulma terävillä saksilla tai veitsellä auki. Voit jättää toisen reunan kiinni. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita lopuksi tuorejuusto joukkoon. Lisää mausteet. Voit lisätä mausteita oman maun mukaan. Täytä tuulihatut pursotinpussin ja tähtityllan avulla.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)