Perunarieskat

tiistai 20. joulukuuta 2016
Jääkaapista löytyi perunapussin jämä ja päätin tehdä siitä jotain. Mieleen tuli perunarieskat, joita en ole ennen tehnytkään. Päätin siis kokeilla ja näistä tuli oikein hyviä ja valmistuivat juuri sopivasti iltapalalle.


PERUNARIESKAT (14 kpl)

Taikina

  • 8 dl perunaa muussattuna
  • 1,5 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita

Päälle

  • ripaus suolaa

Kuori, keitä ja muussaa perunat (jauhoinen lajike). Sekoita muussin joukkoon nopeasti kananmuna ja suola. Lisää loput ainesosat taikinaan.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se puoliksi. Puolita puolikkaat ja jatka samoin kunnes sinulla on 14 palaa. Pyörittele paloista noin 1 cm:n paksuisia rieskoja.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele uunista tulleiden rieskojen päälle hieman suolaa halutessasi.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)