Porkkanateeleivät

sunnuntai 27. marraskuuta 2016
Teeleivät ovat varmasti monen ensimmäisiä leivontamuistoja koulun kotitalouden tunneilta tai ensimmäinen kotitalouden "kotiläksy" tehdä teeleipiä kotona. Näin ainakin meillä oli!
Teeleivät ovat helppo ja nopea leivonnainen. Muokkasin perinteistä teeleipäreseptiä ja lisäsin reseptiin porkkanaraastetta ja käytin Fazerin alku sadonkorjuu -hiutaleita.


PORKKANATEELEIVÄT (2 leipää)

  • 3 dl sämpyläjauhoja/vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl Fazer alku sadonkorjuu -hiutaleita (sis. täysjyväkaurahiutale, täysjyväohrahiutale, täysjyväruishiutale, auringonkukansiemen, pellavansiemen, kurpitsansiemen)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 2 rkl öljyä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat ja lisää kuivien aineiden joukkoon porkkanaraaste, maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan pellille leivinpaperin päälle. Taputtele taikinat pyöreiksi (noin 1 ½ cm paksuisiksi) leiviksi.

Pistele leivät haarukalla ja jaa kevyesti taikinapyörällä neljään osaan. Paista uunin keskitasolla noin 12-13 min.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)