MANSIKKA-LIMEJUUSTOKAKKU

Tässä ihanan raikas ja kesäinen juustokakku! Kakku ei mielestäni ole lainkaan liian makea ja sopii juhlaan kuin juhlaan. Tätä tulee varmasti tehtyä uudestaankin. Kuvan kakussa ei ole kiillettä, mutta sen ohje löytyy reseptistä. Mikä on sinun kesäherkku?

MANSIKKA-LIMEJUUSTOKAKKU

Keksipohja

  • 200 g Digestive keksejä
  • 70 g margariinia/voita

Mansikka-limetäyte

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 8 liivatelehteä
  • ½ dl limenmehua
  • 2 limen kuoriraaste
  • 200 g mansikoita
  • 1 ½ dl sokeria (+ lisäksi tomusokeria tarvittaessa)

Kiille

  • 175 g mansikoita
  • 4 liivatelehteä
  • 1,5 dl vettä
  • 2-3 rkl sokeria

Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita keksit vahvaan pakastepussiin ja murskaa ne painelemalla kaulimella tai murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja tasoita pinta. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Soseuta mansikat ja (painele seos siivilän läpi). Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, hienonnettu limenkuoriraaste ja mansikkasose.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää täytteen joukkoon. Lämmitä limen mehu kuumaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuumaan nesteeseen vispilällä samalla sekoittaen. Kaada kuuma liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Valmista kakulle kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja painele siivilän läpi. Lisää sokeri ja vesi. Maista, onko sopivan makeaa. Ota ½ dl seoksesta ja lämmitä kattilassa liedellä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon. Kaada liivateneste kiilteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna jäähtyä tovi ja kaada kiille hyytyneen täytteen päälle. Anna kakun hyytyä yön yli kylmässä.

Vinkki! Jos haluat juustokakun massaan lisää punaisen väriä, lisää pari tippaa hyvä pigmenttistä punaista elintarvikeväriä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *